Tuesday 20 February 2007

Mera sopor

Varje tisdag är det sophämtning. Klockan 7.30 prick. Precis utanför mitt fönster. Jag stiger upp klockan 9.30.

Nu hade det inte varit så farligt om det hade varit vanliga sopgubbar som hämtar soporna och kör iväg med sin bil. Men engelska sopgubbar är inte helt vanliga. De är 5 meter långa, gröna monster med huggtänder och glödande ögon. De har oljefat till fötter och stora skramlande järnhänder, minst 10! När de pratar kommer ett bullrande ljud ut från deras enorma munnar och när de skrattar sätter de igång en mindre jordbävning. Eftersom de är så stora och klumpiga tar det dem minst en timme att tömma en enda soptunna utanför mitt hus. Men hur säger man till ett par jättar i samhällets uniform att de ska vara tysta?

I morse....då ni! Då fick jag nog! Jag gjorde ett stålmannenhopp upp ur sängen, flög ner till köket och hämtade en rutten morot. Jag öppnade fönstret och sköt ut den ruttna moroten med mitt supervapen, och träffade det ena jättemonstret mitt i nyllet! Det hördes ett grymtande ljud och sedan vände han sig om och sa med sin mullrande röst "You win...". Sedan sprang de gröna sopgubbarna iväg och kom aldrig mer tillbaks. Väck inte den björn som sover.

Ermm, njae...så kunde det ha gått till om jag hade lyckats ta mig ur sängen. Men nästa gång, då ska jag minsann lägga en stinkbomb i soptunnan! Ha!

No comments: