Wednesday 21 February 2007

The City

The City i London är Londons affärscentrum. Det är här stora företag har sina kontor och många banker håller till. Kärnan av the City ligger vid tunnelbanestationerna Bank/Monument.

Stereotypen av en "city worker" är 30-40 år, man, och går runt i kostym, skjorta och slips, med en portfölj i handen. Man måste se upptagen och mycket viktig ut för att vinna respekt. När man går nerför gatan måste man gå väldigt fort, som om man är på väg till ett möte och helst ska man knuffa till folk när man går.

Här jobbar alltså jag. 23 år gammal, tjej, klädd i jeans och inte det minsta bekymrad över att se viktig ut. Vi har nämligen ingen "dress code" på mitt jobb, så vi är som en färgklick bland alla svarta kostymer.

The City är ändå ett bra område att jobba i. Man hittar allt man behöver, affärer, banker, lunchställen, pubar. Skulle du dock råka finna dig här en lördag eller söndag märker du snart att allting är dött. The city stannar nämligen upp under helgerna.

Och för er som undrar vad man kallar "stan" och shoppingområdet så är svaret "Town" eller "Central London" eller möjligtvis "Soho".

No comments: