Monday 24 September 2007

A perfect way to enjoy London

I lördags gjorde jag min favorit-utflykt i London. För säkert 10e gången. Det är den enda turist-attraktionen jag aldrig tröttnar på, och ni som har vairt här och hälsat på har nog nästan alla fått följa med på turen. Ni som planerar att åka till London någon gång får här ett litet tips på vad ni kan göra när ni tröttnat på Big Ben och Soho's överfulla gator.

Turen påbörjar man bäst i Embankment. Då får man se allt på vägen, och är också säker på att få en sittplats. Man köper en enkel båtbiljett till Greenwich. Har man dessutom en tunnelbanebiljett för den dagen, får man rabatt, och en biljett går på cirka £4.50.

Båten ger sig iväg till Waterloo och London Eye, följt av Westminster, där fler passagerare hoppar på. Den vänder därefter och fortsätter österut, och passerar the City me St Paul's cathedral, Tower bridge och en himla massa intressanta saker på vägen. Med på färden finns en guide, som egentligen bara är någon som jobbar på båten, och har bestämt sig för att sprida lite kunskap ombord. Detta är oftast en äldre herre som har växt upp och bott i London hela sitt liv. Man kan lära sig många intressanta saker på denna tur.

Båten fortsätter nerför Thamsen, och passerar skyskraporna i Canary Wharf, imponerande ny arkitektur och gamla historiska platser. Turen tar cirka en timme, och avslutas i Greenwich.

Väl däl rekommenderar jag varmt att strosa omkring och njuta av den mysiga stadsdelen. Ta en sväng ner på marknaden, där ni kan hitta annorlunda fynd. De som är intresserade av sjöfartshistoria kan titta in på "the Maritime Museum". Ta er tid att stanna på en pub och njuta av en pint i solskenet, och promenera sedan upp till Greenwich park.

Gå upp för kullen till "the observatory" för att titta på tidlinjen, och stå med en fot i väst och en i öst. Däruppe har ni även en utmärkt utsikt över London och chansen att ta riktigt fina bilder att visa därhemma. Allra finast är det precis innan solnedgången, då man fortfarande kan se byggnadernas konturer, och ljusen från staden när mörkret faller på.

Som avslutning, gå tillbaks ner till "byn" och leta upp en mysig restaurang (det finns många!) och avnjut en härlig middag!

Hoppa sedan på tåget eller tunnelbanan för att ta er tillbaks in till stan.


2 comments:

Fröken Jennie said...

Hej tjejen! Känner igen den där turen :), håller med dig, en helt super "turist-tur"! Hade du det bra när du var hemma i Sverige på besök? Själv funderar jag på att åka till London en helg innan jul, kanske kan vi ses då? Nu ska jag iväg till jobbet, ha det toppen!
Kram

A pint of lager said...

Hejsan :) Sverigebesoket var toppen! Valdigt avkopplande och skont. Du far absolut hora av dig om du aker till London, sa far vi ses. Hoppas allt ar bra med dig, doma av din blogg verkar allt ga jattebra for dig! Kram