Tuesday 24 April 2007

St George

En sak till...igår var det St George's Day, Englands "nationaldag" ungefär. Det enda firandet jag såg var en stackars Evening Standard-försäljare som var utsmyckad i en röd-vit hatt, flaggor och spelade "God Save the Queen". Inget mer.

Det var så obetydelsefullt att jag inte ens bryr mig om att berätta vem George var och varför det firas. För det firas helt enkelt inte. Det var på samma nivå som Sveriges nationaldag.

2 comments:

Fröken Jennie said...

Ehh, jag missade helt att det var St George's day, trodde det var nasta vecka. Och det ar ju precis som du skriver inte precis sa att det markts nagonstans. Iofs, vi svenskar ar val inte heller direkt varldsbast pa att fira var nationaldag men eftersom den 6:e Juni blev en helgdag i Sverige forra aret (tror jag) sa tror jag att firandet kommer att oka.. kanske redan i ar. Sjalv ska jag flagga iallafall, det ar ett som ar sakert! Allt bra hos dig? Ingen marmite annu alltsa? :) Kram Kram

A pint of lager said...

Jag har märkt att jag firar Sveriges alla helgdagar mer nu när jag inte bor där...Synd att de inte var helgdagar här också :)
Nu blir det oficiellt ingen Marmite! Idag var 10e dagen sedan de sa att vi skulle få det inom 10 dagar, och det fungerar fortfarande inte. Måste säga att jag är mer lättad över det än jag är besviken att vi inte har internet!
Hoppas allt är väl med dig däruppe och att du verkligen njuter av den sista tiden! Kram